Ölbryggeri

Det var en liten hantverksverkstad på norra delen av Crkvena Street, där gamla bryggerier gjorde den första ölen 1756. När de lyfte upp sina glasögon för att rosta, kunde de ha gissat att detta bara var början på en berättelse som har pågått i mer än två och ett halvt århundraden.

Drömde de att deras lilla bryggeri, som transporterade fat med hästvagnar till närliggande bosättningar, en dag skulle bli den ledande ölproducenten i Serbien.

Medan de kom med recepten, kunde de ha föreställt sig att en dag så många olika öl skulle göras i vårt bryggeri. Att ölet kommer att kallas Jelen, och att det kommer att göras med olika smaker, alkoholfria eller ofiltrerade.

Medan de fyllde de första tunnorna, som gjordes av målare, det vill säga. mästare i samarbetsfartyget, tänkte de sig hur ditt bryggeri en dag skulle bli en del av ett av världens största bryggerier, Molson Coors Brewing Company.

På samma plats, på norra delen av Crkvena Street, även idag, finns deras zantasverkstad. Det kallas Apatin Brewery och firar idag det 260: e året med bryggerimästerskap, passion och tradition.

I det namnet vill vi göra en skål för dig.

Låt en dag, på 260 år, några andra framtida bryggerier och öldrinkare skriva något om oss.

www.apatinskapivara.rs