BSSK IMPEX AB importerar viner från hela världen. Företaget bildades 2017 av familjen Pejcic på grund av intresset för vin, men även import av andra produkter från bl.a. Balkan.

Vårt säte blir natursköna Botkyrka utanför Stockholm. Vår målsättning är inte att bli störst däremot strävar vi mot att ha en personlig kontakt med alla våra producenter och att alltid vara nära våra kunder.

Vi säljer till restauranger, hotell, cateringbranschen och Systembolaget. Vi kommer importera spännande, prisvärda viner och vi vill alltid överträffa förväntningarna genom att leverera bra produkter med en bra service oavsett om kunden är en inköpare på systembolaget, gäst på en restaurang eller vanlig vinkonsument.

bssk-impex

 

Serbiska viner utgjorde omkring en tredjedel av det forna ligger på samma geografiska latitud som de kända franska vinregionerna vilket gör att Serbien är ett land med stor vinproducerande potential. I början av 1900-talet var Serbien en stor vinproducent i Europa men två världskrig och 40 år av kommunistiskt styre ödelade flera serbiska vingårdar. Det är först under de senaste 10 åren som vinindustrin börjat återhämta sig.

Idag finns det nästan 70 000 hektar av vinodlingar i Serbien, som producerar 425 000 ton druvor per år. Huvuddelen av produktionen odlas av och används av lokala vingårdar.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller idéer: info@bsskimpex.se