Destilleri

Stara Sokolova (Old Falcon’s) härstammar från århundraden lång tradition av familjen Bogdanovic – Krivajci från byn Kostojevici nära Bajina Basta. Dess namn härstammar från dess hemregion, området i västra Serbien längs floden Drina som vid den turkiska regeringstiden fick namnet Sokolskanahija efter den medeltida staden Soko (Falcon).

Detta ekologiska område som skärs av floderna Derventa, Jalosnica och Rogacica vid foten av bergskedjan som består av Jelova Gora, Kadinjaca och Ponikve-bergen, är full av bra fruktträdgårdar. Byn Kostojevici är det geografiska centrumet för denna region.

Ovanför byn finns Spasovik-kullen och på dess östra sluttning ligger en liten och särskilt vacker dal som heter Krivaja. På den här platsen, så långt tillbaka som 1830, skapade en gammal hushållare, en infödd och en erkänd smed Sava Bogdanovic, genom noggrant urval av gamla autoktona plommonsorter familjekärleken som har förts vidare genom sju generationer.

www.starasokolova.com/en/

BSSK IMPEX | Distillery


BSSK IMPEX | Distillery


BSSK IMPEX | Distillery

Stara Sokolova idag

Baserat på familjehemligheterna från rakija destillation och åldrande och i samarbete med de mest framstående experterna inom detta område har familjen Bogdanovic uppskattat och förbättrat sin århundraden långa kunskap när det gäller att producera fruktkonjak. Den tredje generationen har fortsatt att utveckla StaraSokolova-sprit som har fått många kvalitetsutmärkelser under de senaste två decennierna både i Serbien och utomlands. Idag producerar StaraSokolova 150.000 flaskor rakija årligen i linje med världens och europeiska standarder med rekommenderad alkoholprocent, specifik färg, lukt och smak och den visuella identiteten. Endast frukt som produceras av de lokala producenterna används, särskilt blandningar av gamla autoktona sorter och de nya högkvalitativa fruktsorterna används för rakija-produktion.
70% av produkterna exporteras till marknader över hela världen, allt från Australien, Ryssland, Balkan och Västeuropa till Kanada, USA och Mellanöstern.
Den finns i alla detaljhandelskedjor i landet, på bensinstationer, lyxvinbutiker och dryckesgrossister. Det konsumeras med nöje i prestigefyllda hotell, restauranger, kända kaféer runt Serbien och huvudstäder i före detta jugoslaviska republiker …